tiistai 21. heinäkuuta 2009

Saapuminen Latviaan 20.07.2009

Eilen siis aloitin matkani Latviaan. Ei se kyl ollu matka eika mikaan. Taal ei kyl toimi aakkoset, mut kirjotetaan hoono soomi sit. Heraaminen klo 5:00 aamulla. Siita sit nopeesti suihkuun. Tosin en kyl nukkunu koko yona, mut ei se haitannu matkan tekoa yhtaan!

Mutsin kanssa lahdettiin satamaa kohti siina 6:15 aikoihin. Oltiin satamas kyl aika myohaan, ku piti viel tsekata sisaan. Onneks saatiin ajoissa tehtya kaikkia tsekkaukset ja laivaan paasin hyvin ja turvallisesti. Laiva lahti kohti Tallinnaa 7:30.

Istuin ja kuuntelin musaa hetken, ennenkun lahdin ostamaan tuliaiset kaverille ja hanen perheelleen. Tottakai ostin heille erilaisia makuja olevia Fazerin sinisia. Itelle bussimatkaa varten ostin yhden Truly Juicy pussin, josta on vielakin yli puolet jaljella.

Tallinnaan saavuttiin klo 9:30 ja nopeesti ulos vaihtamaan rahaa Latvian latseihin, mutta siina ylakerran vaihtopisteessa ei ollut kuin 20ls jaljella, joten ostin ne ja lisaa olis saanu alakerrast, mut siel oli kallis kurssi, joten en ostanu si Tallinnasta enempaa vaan mietin, et saan Latviasta halvemmalla. Ja tottakai mun tuuriani, et justiinsa ku paasen ulos alkaa sataan oikeen kunnol, eika mul ollu sateenvarjoa. Vedin mun diru hupparini paalle ja kyyhottelin sateessa si.

Bussi tuli ~10:10 ja akkia antamaan kuskille lippu ja matkatavarat voitiin laittaa bussiin. Bussimatka kohti Latviaa oli alkanut ja edessa oli pitka matka. Matka bussilla Tallinnasta Latviaan kestaa ~4h ja 25min. Yksi pysahdys Parnussa, vaikka kuski sano joillekin Tallinnan puolella, ettei me pysahdyta Parnussa. Pysahdyksen piti kestaa 5min, mutta se venyikin 15 minuuttiin, kun lisaa matkustajia halus kyytiin jnejne. Eikun musiikit korville takas ja aloin taas nukkumaan. Piru ku vasytti bussissa.

Pian saavuttiin paamaaraan ja tuntui mahtavalta. Nain kumon jo pari minuuttia bussista ulos astumisen jalkeen, hain laukkuni ja kiiruhdin haan luokse. Siina halattiin ja huomasin, etta kumo oli tullut veljensa kanssa paikalle. Mahtavaa!
Siita bussien luota lahdettiin sitten ostamaan mulle bussikorttia. Se saatiin ja kumolle nostettua rahaa automaatista. Riikassa huomasin paljon suomalaisia liikkeita, kuten esim: Stockmann, Lindex, Hemtex, Hesburger, Prisma. Siina kumolle sanoinki jtn enkuks: "Tulin Latviaan pakoon suomalaisia juttuja, mutta teil on niitaki taal!"

Sit kiiruhdettiin bussiin missa istuttiin ~20min, jonka jalkeen oltiinkin jo melkein kumorilla. Viela oikea kerrostalo ja viisi kerrosta hissilla ylos. Ylhaalla olikin jo kumon aiti odottelemassa. Kamat vietiin kumon omaan huoneeseen ja kumo kertoi, etta mie nukuin hanen sangyssaan.

Siina sit juteltiin hetki. Ja eivoi olla totta. Sain tietaa kumolta, etta Latvialaiset on todella vieraanvaraisia. Ainakin heidan isansa on. Heilla on aina vieraille omat pyyhkeet ja jopa hammasharjakin loytyy, jos vieraalta on vaikka unohtunut. Ja itse olin ottanut mukaani 2 pyyhetta. ><;; Tyhma mina. Noh eikai kaikkea voi tietaa.

Kumori kertoi, etta han aikoo vieda minut shoppailemaan yhteen isoon markettiin, joka on lahella, eika sinne mee kauaa. Noh lahettiin vieressa olevaan pienempaan markettiin, jossa on rahanvaihtopiste. Rahat saatiin vaihettua ja olin 201 latsia rikkaampi. kumo sano, et meil tulee kiire tuhlata kaikki noi sun rahas.
Lahettiin takas kotio ja silla aikaa kumon aiti oli tehny ruuan. Kanaa, perunaa ja latvialaista salaattia piimassa. Salaatti oli kyl hyvaa, mut tulin tosta kanasta ja perunasta niin tayteen, etten jaksanu syoda kaikkea salaattia.

Sit lahettiin shoppailemaan. Tosin mistaan kaupasta ei oikein loydetty mitaan kunnon vaatetta. Ostin sit vaan uudet aurinkolasit, koska vanhat tais jaada Suomeen. Takasin kumolle ja alotettiin kattoo saksaks dubattujen animen alku ja lopputunnareita. Sit vaan nukkumaan joskus yhdentoista aikoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti